Prázdninové řezy
Prázdninové řezy
Suroviny
Těsto č. 1 250 g hladké mouky 100 g másla, 1 dl mléka, 50 g práškového cukru, 40 g kakaa, 1/2 pr. do pečiva
Těsto č. 2 90 g práškového cukru, 90 g hrubé mouky, 4 vejce
Krém: 5 dl mléka, 100 g výběrové mouky, 200 g másla, 1 dl silné kávy, 200 g práškového cukru, 1 vanilínový cukr, 1 lžíce tuzemského rumu
Pracovní postup
Ze surovín vypracujeme tmavé těsto, rozdělíme ho na dvě polovejce a upečeme. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku a tuhý sníh z bílků. Promícháme a upečeme ve vyhřáté troubě. Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše zapracujeme máslo utřené s cukrem a dobře vyšleháme. Plát tmavého těsta natřeme džemem a polovicí krému. Na něj položíme piškotové těsto, natřeme zbylým krémem a zakryjeme druhým tmavým plátem. Pokapeme ho kávou smíchanou s rumom. Celý povrch polejeme čokoládovou polevou.